Üdv egy 23 éves lány blogján, aki imád fotózni, mérhetetlenül imádja a természetet, a zenét, és minden érdekli ami egy kicsit is elüt a hétköznapitól. Nem retten meg a horrorfilmektől, imádja az elhagyott helyeket és Párizsba is csak a katakombák miatt utazna el. Kedve nagyban függ a reggeli kávé lététől, de általában barátságos mindenkivel és soha nem ítél elsőre. Néha kicsit elvont gondolkodásmódú, de bárkivel szót ért és folyton bohóckodik, persze csak miután megismeri a körülötte lévőket. Ez lennék én, Vampy.

Főoldal  Képeim  Cikkek Üzenj!
Fotózás Videóim Rólam Csere-bere
,,Ne kérdezd tőlem, mit miért fotózok s fotóztam. De azt sem, honnan jöttem, s merre tartok. Csak nézd meg jól a képeim! A választ megkapod."
 
Főoldal

Nyári hangulat előidéző!

2017.05.23. 16:54, Vampy

Nem tudom, hogy vagytok vele, lehet csak én vagyok hasonló helyzetben. Süt a nap, csicseregnek a madarak, jó meleg van, túl vagyok már nem egy fagyin, de még mindig nem érzem... nem érzem azt, hogy nyárias hangulatom lenne. Ezt szeretném most kiiktatni, és előbújtatni a nyárias, már-már túlbuzgón besózott énem, egy kihívással, ami pont Június 1-jére ér véget ha csütörtökön, azaz 25.-én elkezdem.

Erre a kis nyárcsalogatóra kihívok mindenkit aki hasonló cipőben van, de azokat is, akik már bezsongva várják, hogy elkezdődjön a nyár hivatalosan is, és a nyári szünet. Azt hiszem már kezdem érezni egy picikét ettől a bejegyzéstől is, hogy lelkesedem, de még nem az igazi. Szóval a feladatok!

8 nap, 8 feladat. Nem muszáj sorrendben, és ha valamit ki szeretnétek hagyni, esetleg pluszba valamit hozzátennétek, azt nyugodtan megtehetitek.

1, Mit jelent számodra a nyár? Röviden minden amiről eszedbe jut ez az évszak, ami nélkül elengedhetetlen ez a pár csodás napfényes hónap.

2, Egy nyári sztori. Mindenki volt már táborban, vagy nyári kiránduláson, ami érdekesen alakult, esetleg a leginkább a szívébe zárt. Mesélj el legalább egyet ezek közül. :)

3, Hűsítő tippek. Én személy szerint bírom a meleget, de nálam is van olyan időszak amikor pattanásig feszülnek az idegeim olyan melegem van. Valamint ha leég az ember az sem egy kellemes dolog. Ezekre van biztos mindenkinek egy hasznos, vagy legalább enyhítő trükkje. Nosza rajta segítsünk egymásnak és osszuk meg!

4, Nyárias ízek. Nektek mi a kedvenc gyümölcsötök? Vagy koktélotok? Esetleg más nyári étel ami nélkül elengedhetetlen ez az évszak? Írjatok erről egy bejegyzést. Lehetőleg hűsítő legyen.;)

5, Nyárias képek. Gyűjtsetek össze egy csomó nyárias képet, az sem baj, ha egy másik bloggernél már láttad, ennek az a lényege, hogy kicsit magává a nyárrá varázsold a blogod egy bejegyzés erejéig. Fotósok pedig rakhatnak fel akár saját képeket is. Hajrá!

6, Nyárt idéző zenék. Hozz a blogodra egy kis bulit, és tedd be az összes olyan zenét ami hallatán érzed a bőrödön a nap melegét, képzeletben épp a tengerparton sétálsz, vagy épp egy medencébe csobbansz, valamint érzed a kedvenc nyári gyümölcsöd vagy koktélod izét a szádban.

7, Pakoljunk be együtt. Mindenkinek eljön az a pillanat, amikor a nyaralásra készülődik, sokan lehet épp most is ezt teszitek. Avassátok be az olvasóitokat abba, hogy ti hogyan lendültök túl ezen a sokak számára utálatos feladaton. Én személy szerint szeretem, csak félek, hogy elfelejtek valamit. :/

8, Tervek. Írd le a terveid a nyárra nézve. Merre szeretnél menni, mik azok amiket a nyáron el szeretnél végezni – akár teendők, akár egy könyv elolvasása, vagy bármi egyéb. Milyen koncertekre, fesztiválokra tervezel menni ha mész, vagy hol fogsz nyaralni.

Kezdésnek én azt mondtam volna, hogy 24.-e, de én 25.-én kezdem.

Daily Best Challenge (8)

2017.05.23. 10:54, Vampy

Vakmerő fotósok!

Biztos hallottatok már, vagy láttatok olyan filmeket, amikben videóstábok, vadásszák a legveszélyesebb viharokat, hogy ezeket minden ember láthassa testközelből. Esetleg vulkánokról közeli felvételeket. Nagy részüket már egy drónnal meg lehet oldani, de akadnak még olyan fotósok, akik az életüket kockáztatva mennek egy vulkán szájába, vagy akár egy tornádó közelébe. Mindezt egy jó fotóért.

Ma róluk lesz szó, láthattok róluk képeket, olvashattok róluk egy kicsit, valamint el is mesélnek pár vakmerő és elképesztő történetet, de előbb kitérnék egy olyan fotográfusra, akit korábban megemlítettem a filmes bejegyzésben. Ő nem más, mint Robert Capa. Haditudósítóként, a halál játszóterén sétálva fotózott végig 5 háborút, és írta be ezzel magát a fotós történelembe.

Mellette tegnap mesélt párom öccse egy hasonló fotósról, aki szintén fotózás közben vesztette életét egy robbanás következtében.

A cikket megtaláltam, és itt elolvashatjátok. >>

Most viszont lazítsunk egy kicsit, és nézzünk meg pár vakmerő fotósról készült képet. >>

Néhányat közülük nem mondanék vakmerőnek, inkább kitartónak, hisz a természetfotósok akár órákat is képesek egy tóban ücsörögni egy-egy jó képért. Másokat pedig inkább viccesnek mondtam volna, például a macskás képet. :D Most komolyan... Mi veszélyt jelent egy cica? :D

Egyébként tudtátok, hogy Pesten van egy fotós srác aki képes olyan helyekre felmászni egy jó képért, amik nem hogy egy tériszonyos, de sokszor egy átlag ember számára is félelmetes lehet? Lányok készüljetek, mert fotósunk nem csak jó képeket készít, de helyesnek is bizonyul. :)

Itt olvashattok róla >>

Valamint követni is tudjátok munkásságát ezen a linken >>

Elképesztőnek tartom, hogy léteznek ilyen fotósok is. Én személy szerint szeretnék hasonlóan bátor lenni, és amikor az alábbi idézetet olvastam, végigfutott rajtam a hideg, ugyanis nagyon is igaznak tartom. :)

“Légy bátor! Nem minden fotós fog kockáztatni, de hidd el megéri, mert minden olyan munka ami igazán számít kockázattal jár. A félelem az egyik legnagyobb akadálya a kreativitásnak és úgy gondolom, túl sok fotós marad inkább biztonságban, nem végeznek olyan dolgot, ami kényelmetlen számukra, nem közelednek ismeretlenekhez, nem próbának ki új dolgokat, vagy nem csinálnak valamit, ami nem megszokott. Több milliárd fotó készül nap, mint nap – az ami kitűnik odaadással és kockázattal készül."

- David Duchemin -

Annyira igaz, hogy a félelem a legnagyobb akadály, és nem csak a kreativitásban, hanem az élet minden területén. Szerintetek nem?

Egyébként az idézethez tartozó vakmerő történetet a megvés képpel együtt elolvashatjátok, valamint más fotósok beszámolóit, és tippjeit is.

Ezen a linken >>

Kicsit rövidre sikerült a bejegyzés, de remélem tetszett nektek, holnap pedig érkezem a következővel, addig is szép napot nektek! :3

Meginterjúvoltak!

2017.05.22. 20:20, Vampy

Most egy kis külön kiadással, vagyis rövid bejegyzéssel jelentkezem, ugyanis mesélni valóm van. :D

Egy-két hete 8nálam a napok egybefolynak XD) meghívtak egy blogos csoportba, ahol találtam egy interjús bejegyzéssorozatot. Dzsenii a blogger vezetője újságíró szeretne lenni, és indított a blogján egy interjús sorozatot. Ezen kívül még sok már érdekességről is ír, érdemes bekukkantani, én például a legutóbbi hajápolós bejegyzését, tuti alkalmazni fogom.

De kanyarodjunk vissza az elejére. Láttam, hogy lehet jelentkezni is interjúkra, ami tetszett, de kicsit féltem belevágni. Aztán mégis belevágtam, gondoltam kipróbálom ezt is, hogy milyen. Ráírtam, és most ki is került a blogájra az említett bejegyzés rólam és a blogról. Ezer köszönet érte! <3 Kicsit izgultam is az elején, lehet hülyeség, de na. :D

Egyébként elég nehéz volt összehozni, mert vagy ő nem volt gép közelben, vagy én, de csak összejött. Nem is húzom tovább a szót, inkább kirakom a linket, ahol mindent elolvashattok, és jelentkezhettek akár ti is.

Tovább a cikkre >>

1. Hogy-hogy elkezdtél blogolni?

Először csak fotóztam, mivel az a fő hobbim, bár a jövőben ezzel szeretnék foglalkozni. A képeimet raktam fel a blogra, aztán jött egy ötletem, hogy leírom milyen volt egy elhagyatott helyen fotózni. Azt hiszem ez volt az indulás. Ezután támadt még pár ötletem, így a sima fotós blogomat átalakítottam egy kicsit személyesebbé. Innentől pedig már azért blogolok, hogy kiírjam magamból amit épp érzek, vagy gondolok, esetleg megosszam másokkal merre jártam, vagy mit éltem át. Emellett kicsit próbálom azt a célt elérni, hogy ne legyen annyi kiközösítés a világban. Valami olyasmit, hogy ne bántsuk vagy ítéljünk el valakit azért mert mondjuk punk, rocker, duci, meleg, vagy csak szimplán furább mint a többiek. Upsz kicsit elkanyarodtam...

2.Volt már blogod a Wonderul előtt is? 

Igen, még blog.hu-n oda csak képek kerültek fel. Aztán arra úgy rá is untam, meg nem is tetszett az újjá alakított gépház, így átjöttem G-portálra azóta pedig ezen vagyok.

3. Mivel foglalkozik leginkább az oldalad? 

Mondhatni mindennel ami érdekel, de főként különböző élménybeszámolókkal, a gondolatmeneteimmel, meg a fotózással, azon belül is azzal, hogy épp mit fotóztam. Majdnem olyan mint egy kis napló, amit mások is láthatnak. Legalábbis én még sosem írtam naplót, de így képzelem el a sajátomat.

4. Mik érdekelnek még a blogoláson kívül?

A fotózás, videózás is, bár az inkább csak úgy hobbi, és jó szórakozás egyben. Természetfeletti dolgok, mint például paranormális élmények, ezekről bármikor, és bármeddig el tudok beszélgetni, emellett a csillagjegyek sem állnak távol az érdeklődési körömtől. A pszichológia is érdekel, mint az emberek ismerete, meg a mentális betegségek is. Az elhagyatott helyeknek meg a szerelmese vagyok, így azt is ide sorolnám. Szeretek ilyen helyeken császkálni és felfedezni őket. De hogy teljes legyen a lista az állatokat és a természetet is legalább ennyire szeretem.

5. A barátaid mit szóltak ahhoz, hogy blogolsz? 

Igazság szerint nem sok mindent. Néha még szokták is olvasni ha épp szerepelnek benne ők is, vagy olyan témát boncolgatok ami őket is érdekli. Az egyik barátnőm pedig blogolt egy ideig, most pedig újra kezdené, csak várja, hogy jöjjön egy indító löket az élettől. Remélem lassan el jön ez a pillanat is. Egy másik barátnőm is mondhatni hasonló helyzetben van, ugyanis Angliában youtube-ozik. Egyszer volt szó közös csatornáról vele is, meg nyáron a másik barátnőmmel is csak én jobban szeretek írni, vagy a kamera mögött lenni mintsem előtte.

6.Bemutatkozásodba olvastam, hogy nem rettensz meg a horrorfilmektől? Felsorolnál párat a kedvenceidből? 

Horrorfilmek? Jöhetnek. A kedvenc filmekkel viszont mindig hadilábon állok, mert először nincs ötletem a sok közül, aztán eszembe jut egyszerre egy csomó. De akkor itt van pár csemege; Ideglelés Csernobilban, Démonok között 1-2, A vonat, Silent Hill, Átok, Az ajtó mögött, Ouija, Rec, Kör, A tüske, Halál szaga, Síri találkozások, és bár nem film, de eszméletlen jó, az összes Amerikai Horror Sztori rész. Most így ennyi jutott eszembe hirtelen

7. Mit szeretnél elérni a blogolással? Vagy csak hobbiként csinálod? 

Is-is. De igazság szerint a blogoláson keresztül találtam meg igazán önmagam, ami nem könnyű szerintem egy embernek sem, vagy csak nagyon ritka. De nagyrészt szeretném kicsit színesebbé tenni mások napját egy-egy bejegyzéssel. Emellett felhívni olyan dolgokra a figyelmet amik szerintem fontosabbak. Fontosabbak mint egy matek, vagy fizika óra az iskolában. Betenném órának például a pszichológiát is kötelezőként. Mivel rengetegszer vagyunk előítéletesek, vagy épp figyelmetlenek a környezetünkkel szemben. Sokszor nem tudunk megoldani egy olyan élet által összeállított képletet, ami akár a jövőnkbe is kerül. Nem tudnunk kezelni sok kapcsolati problémát, szerelmi, baráti, családi, vagy családi vagy akár munkakapcsolatról is legyen szó. Emellett sokan egy képet követünk, holott mindenki egyedi a maga módján, de rengetegen nem merik felvállalni, mert a környezetük mit is szólna hozzá? Jobb esetben semmit, de rosszabban pedig kiközösítené, vagy bántalmazná. Ezek szerintem fontosak, és fel kéne rá hívni a figyelmet. Ahogyan arra is, hogy felismerjük ha valakinek valami rejtett problémája van, mert ezeknek vannak tünetei, csak a környezet nem figyel rá eléggé. De legyen csak egy apró dolog amit el szeretnék érni, legyünk picit türelmesebbek, és figyelmesebbek, vagy kedvesebbek.

8.Volt már negatív élményed a blogolással kapcsolatba? Ha igen, mi volt az? 

Konkrétan rossz élményem még nem volt. Azt hiszem mondhatom magamról azt, hogy szerencsés vagyok, mivel nem talált még meg egy negatív trollkodós emberke sem. Viszont volt egy mélypontom lelkileg az életemben, ami kihatott a blogra is. Egy olvasóm pedig írt egy kommentet, amiben semmi rossz indulat nem volt, sőt, próbált kicsit ösztönözni a szavaival, hogy álljak már talpra. Ez picit akkor szíven ütött, de a komment elolvasását követő más nap belegondoltam, és utólag úgy éreztem, hogy hálás vagyok neki. Pedig akkor este mikor megláttam azt a pár sort úgy voltam vele, hogy talán abba kéne hagynom a blogolást. Ha vagy egy problémája az embernek azt kell megszüntetnie, nem pedig azt, ahonnan kap rá figyelmeztetést. Ezt is megtanultam, és újra elkanyarodtam...

9. Melyik a kedvenc bejegyzésed? Kitudnál emelni egyet? 

Ezen még sosem gondolkoztam, de azt hiszem a Balatoni nyaralós bejegyzések. Azt nagyon élveztem megírni. Meg még talán ide sorolnám a csillagjegyest, amikor a könyvből, és saját tapasztalatból írtam meg minden héten egy csillagjegy jellemzőit. Ezzel a kérdéssel megfogtál.

10. Mit üzensz az olvasóidnak? 

Hogy legyenek önmaguk, találják meg azt a stílust, amitől blodogok és kiegyensúlyozottak lehetnek. Hisz míg nem vagyunk rendben önmagunkkal, addig másokkal sem leszünk rendben. Legyenek kedvesebbek, türelmesebbek, és soha ne hagyják magukat cserben, mert minden rossz után jön valami jó, ahogy egy barátnőm mondaná, lehet bármilyen vihar, óriási villámokkal, jégesővel, a végén ott lesz a szivárvány. ?

Végül és nem utolsó sorban pedig köszönöm nekik, hogy követik a blogom, még ha épp nem is vagyok toppon. Jóban és rosszban is figyelemmel kísérnek, és ha nagyon el vagyok veszve, felhívják rá a figyelmet. Ők az én kis hétköznapi hőseim!

Daily Best Challenge (7)

2017.05.22. 10:13, Vampy

Megint kicsit előre dolgoztam, de ez nem is baj. Ismét azt tudom elmondani, hogy nehéz témát választottam, mivel vagy befogadja az agyam azt a tömérdek információt amit olvasok, és saját szavaimmal leírom, vagy másolok, és forrást jelölök. Utóbbi nem igazán tetszik, viszont pár ilyen anyag így is úgyis becsúszik a bejegyzések közé. Mondjuk annyiból nem is gond, mert legalább egybe lesznek szedve a blogon. Cikkek menüponton belül nyitni fogok egy ilyen szakaszt. :)

De térjünk át a 4. napra, amikor is főként saját tapasztalatokat osztok meg veletek.

Ennek a címe nem más, mint; Fotós problémák.

Képtalálat a következőre: „photographer girl tumblr”

Sokszor követ el az ember apróbb bakikat az életben, amikből később tanul. Vagy nem... XD

Nálam gyakran üti fel a fejét hasonló vagy pont ilyen gond, de mik is ezek pontosan?

Fotós kamera nélkül! Bizony, előfordult már olyan, hogy elindultunk egy egyszerű fagyizásra, aztán séta lett belőle, és jöttek a pillanatok, de gép sehol. Ilyenkor van a telefon kéznél, de az mégsem olyan, mint a géppel együtt alkotott kép. Az én pici szívem nélkül sehová. Legalábbis igyekszem nem sétálgatni nélküle... :D

A memória megtelt! Mielőtt elindulok kirándulni, a laptopomra rá szoktam húzni a kártyáról az előző fotózáson készült képeket és videókat. Emellett van egy plusz kártyám is ami kisebb helyet biztosít, de mégis kéznél van ha nagyon muszáj. Ezzel egy gond van, ha betervezetlen kiruccanás következik és elfelejtem, vagy épp nincs időm formázni a kártyát. Aztán a legjobb pillanatokban szeret megtelni a kártya. Egy jó tanács még pluszba! Ha nem egyedül mentek fotózni, és helyet akartok spórolni, ne adjátok olyan kezébe a gépet, aki akár egy gépfegyvert úgy nyomatja a képeket. Párom ilyen például... XD Aztán törölhetem a sok képet, miközben a pillanat otthagy mint macska a... :D

Az akkumulátor lemerült! Ez a legrosszabb! Mikor minden tökéletesen szuperál, de az aksi dönt úgy, hogy ő most akkor álomba szenderül, te meg csinálj amit akarsz a géppel nélküle. XD Ez általában nálam ritkán fordul elő, erre külön oda szoktam figyelni, de jártam már így én is.

Nincs töltő nálad, az aksi pedig lemerülhet! Általában a táskámban szoktam tartani... Öhm... Bocsánat Canini... A gépem táskájában szoktam tartani az összes hozzá tartozó kelléket, de néha kint felejtem a töltőjét. Ez akkor rossz ha mindent összepakolva indulok el páromhoz, ott aludni, de félúton kapcsolok, hogy kell a töltő.

Irány a susnyás, és minden ami zöld! Akik szeretnek belemászni a bogarak arcába egy fényképezővel, azoknak az a legkönnyebb ha egy szintre kerülnek a pici modellel. Ilyenkor érdemes lehasalni az avarba, hogy közelebb, és megfelelő szögből lássuk a témát. Csak akkor van gáz, ha mondjuk sáros a talaj, vagy te pont nem úgy öltöztél, hogy koszolható a ruhád. Én telefonnal is képes vagyok kiterülni a fűben egy katica kedvéért, szóval tudom milyen. Erre az esetre jó ha van valami kis esőköpenyféleség a táskádban, de ha nincs akkor marad a dzseki, vagy más egyéb hasonló cucc. Ha az sincs, akkor megszívtuk. Ez még akkor rossz igazán, ha az ember allergiás is. Én például legutóbbi ilyen hétvégi fotózáskor kaptam egy allergiás rohamot. Viszkettem, kipirosodtam, tüsszögtem, folyt az orrom, meg még a szemem is.

A teljes méretű képhez kattints ide

Maszatos objektív! Most ismét egy kis sztorizgatás következik. Tavaly valamikor elmentünk párommal a Nyíregyházi állatkertbe, ahol egy láma etetés során páromat szembeköhögte szegény állat. Kicsit kajamaradványos lett párom arca amin én remekül szórakoztam. Azt a pillanatot a kis repülő kajamaradványokkal és párom arcával, jó lett volna megörökíteni, szerintem életünk végéig azon röhögtünk volna. Aztán a karma visszavágott egy szarvas képében, és az objektívem itta meg a levét. Csórikám csupa nyál és zoocsemege maradványos lett. Szerencsére volt nálam kendő amivel le tudtam takarítani, azóta pedig még kaptam is pár ilyet pluszba. Viszont van olyan, hogy nincs kedvem cipekedni, és nincs nálam. Na azt nevezik szívásnak, ugyanis én mással nem törlöm az objektív lencséjét ha nem muszáj...

Lemaradás! Akik szeretik az állatokat, esetleg tartanak is, vagy gyakran járnak állatkertben, biztosan szeretik őket megfigyelni, és még ennél is többször adódik olyan pillanat, ami tökéletes pillanatnak számít. Egy olyan mozdulatsor, esetleg pillantás az adott állattól, fantasztikus képeket eredményezhet. Ezt pedig nehéz elcsípni. Például a természetfotósok, órákat, de akár napokat is kint töltenek egy tökéletes pillanatért. Én is botlottam már hasonló pillanatokba, és biztos vagyok benne, hogy ti is, akár otthon a kis kedvencetek által. Viszont ha épp géppel, vagy telefonnal a kezedben maradsz le egy ilyen pillanatról, annál nincs rosszabb. Vagy de?

A teljes méretű képhez kattints ide

Jó pillanat, rossz beállítás! Elcsíped a tökéletes pillanatot, amint a tigris az állatkertben épp a kamerába néz, és a vesédig hatol a pillantása. Aztán megnézed a képet, és sötét, vagy túl világos, esetleg életlen. Arwwww. -.-”

A szél! Meglátsz egy katicát a fának a levelén pihenve, és le akarod fotózni. Abban a pillanatban pedig elkezd fúni a szél. Nem is nagyon, csak épp annyira, hogy ne tudj egy nyomorult képet se készíteni anélkül, hogy bemozdulna.

A táska! Ugyebár kell egy pár apróság, és ez akkor válik zavaróvá, ha összegyűlik egy táskába. Aztán veheted fel-le amikor épp fotózol, hogy ne zavarjon. De ha ez nem lenne elég, a gép idővel kinövi a táskát. Lesz hozzá pár új kütyü, vagy objektív, amiket érdemes együtt tárolni.

Ötlethiány! Szerencsére velem nincs ilyen probléma sokszor, mert inkább spontán fotózok, mintsem előre eltervezve. De akik ellenkezőképp tesznek, biztosan ismerik azt a problémát ahogyan például az írók is, hogy nincs ihletük.

Nincs meg minden! Alkotnál, de nincs hozzá meg minden erre alkalmas eszköz. Nálam ez a makró képeknél fordul elő. Annyira csinálnék bogarakról eső után képet, ahogy a kis szabad szemmel nem látható szőrszálaikon ott pihennek az eső utáni cseppek, amiket megvilágít a naplemente. De nincs hozzá objektívem. Az elég drága. Körülbelül mintha megvenném még egyszer a gépet, vagy még több. Egyelőre lemondok az ilyen fotókról, és marad a sima makró... :D

A teljes méretű képhez kattints ide

+1 probléma, ami inkább videós, mint fotós. Adott a téma, elindítod a felvételt és videózol. Aztán megállítod, de észreveszed, hogy valójában csak akkor indítottad el a felvételt. Király nem? :D  

Daily Best Challenge (6)

2017.05.21. 09:12, Vampy

Egy kis vasárnapi programként ma filmekkel készültem nektek. Ezekben a filmekben valamilyen formában biztosan előbukkan egy fotós, de akár videós is, hisz van egy olyan a listán, ami nekem nagyon tetszett, és muszáj volt betennem. Ezeken kívül még más sémájú filmet is beválogattam, mivel az is elgondolkoztatott. De lássunk is neki.

Dokumentum filmek!

Sajnos nem igazán találtam olyanokat, amik fotósok életéről szóltak volna. Egy ilyen volt, amit még régen láttam, az A Szépség és a Szőr: Diane Arbus képzeletbeli portréja című film volt. Mivel évekkel korábban láttam, nem igazán tudom felidézni minden pillanatát, de azt tudom, hogy vegyes érzelmeket és gondolatokat váltott ki belőlem. Egyrészt tetszett a látásmódja miatt, másrészt viszont kész katyvasznak tartottam. Azért érdemes megnézni.

Robert Capa neve talán ismerős lehet közületek pár embernek. Egy híres fotós volt, aki félelmet nem ismerve ment be a csatatér közepébe és fotókat készített a háborúról. Haditudósítóként 5 háborút fotózott végig, 2013-ban lett volna 100 éves, de sajnos egy háború során aknára lépett és életét vesztette. Neve, és különleges képei viszont még mai napig tovább élnek a világ történelmében. Állítólag készítenek/készítettek belőle filmet, de én nem találtam. Ha netán ti rábukkannátok valahol, szóljatok nekem is. :3

Filmek, amikben szerepel egy fotós.

Három méterrel a felhők felett 2. Tudom, nyálas, giccses szar, de én akkor is imádom ezt a filmet, ahogyan a fotós csajt is, Gin-t. Bár nem a fotózás a fő téma, mégis jelen van valamilyen formában a filmben. Például amikor H alszik, Gin pedig fölé lopódzva készít róla pár képet, amik végül kiállításra is kerülnek. Mondhat bárki bármit, én bírtam a filmet, és a Gint alakító színésznő mai napig a kedvenceim közé tartozik. :)

Éjféli etetés. Most leszögezném, hogy gyengébb idegzetűek kerüljék ezt a filmet. Mint tudjátok, imádom a horrorfilmeket. Ezt még jócskán a fotózás elkezdése előtt láttam, körülbelül általános iskolás lehettem, és nagyon tetszett, a végét leszámítva, de nem lövöm le a poént. Egy régebbi filmről beszélünk, de ha nem láttad, és bírod a horrort, valamint érdekel a fotográfia is, akkor csak azt tudom mondani, hogy nézd meg valamikor. Röviden a filmről; Főhősünk géppel a kezében járja éjjel az utcákat, és kapja lencsevégre a világ romlottabbik felét. De véletlen rosszkor van rossz helyen, és onnantól kezdve megváltozik az élete.

Árnykép. Nem igazán emlékszem már rá, de ha ez az a film amire gondolok, a vörös szobás jelenet megmaradt elég mélyen az emlékeimben. Ez is horror, csak szólok! :D

Filmek videózással és más egyéb témával kapcsolatosan.

Éjjeli féreg. Ez is kissé durva lehet, de nem annyira horror kategória. Inkább elgondolkoztató. De nézzük is miről szól. Főhősünk munkanélküliként belebotlik egy remek lehetőségbe, miszerint baleseteket vesz fel videóra, majd eladja ezeket jó pénzért a televízióknak. Ez már magában is elég bizarr, de ami semmi ahhoz képest amilyen úton elindul a művészünk. Többet nem árulok el, inkább nézzétek meg ti magatok.

Villámcsapás. Ezt az utolsó filmet a listán azért választottam be, mert volt benne egy rész, ami nagyon tetszett. Sokszor az ember annyira görcsösen akar dolgokat, pedig ha picit ellazulunk, sokkal könnyebben megtalál minket az ihlet. Ez legyen fotózás, festészet, írás, zene, vagy bármi más az életben. Nézd csak meg ezt a filmet, és gondolkozz el rajta egy kicsit. :)

 

Szerkesztő: Vampy | Oldal létrehozása: 2014. 03. 23. | Indulása: 2014. 07. 16. | Témája: Blog | Kódok: Linda design és Glamour factory  

wonderfullife2017.sosugary.org