Főoldal

Sétából túlélésért rohanás

2018.04.11. 11:55, Vampy

 

Amiről ma mesélni fogok nektek, még mai napig beleborzongok ha csak rá gondolok. Isteni szerencsénk volt, hogy nem esett bajunk. De ugorjunk is az elejére!

Párom öccse már egy jó bő hete azt mesélte nekünk, hogy nem is tudom hányszor jár ki a Debrecen és Pallag között megtalálható erdőbe meg egy másikba is, és rendszeresen lát őzikéket. Én már terveztem menni, hisz remek lehetőség a fotózásra, na meg őzikékről beszélünk. Ki ha nem én vagyok odáig értük, meg mindenért ami közel áll a szarvasokhoz.

Nem terveztünk vasárnap menni, mivel meg voltam fázva, és örültem, hogy élek, de délutánra az orrfolyáson és kis köhögésen kívül kutya bajom nem volt. Ezek a kis apró akadályok pedig nem jelentettek számomra kihívást, így a kis 4-es csapatunk örömére vagy bánatára, de kiharcoltam azt a kis sétát.

Pár órával később, már szálltunk is le a buszról, valahol Debrecen és Pallag között, és beindultunk a természet közepébe. Annyira jó volt ott a levegő, hogy nem tudtunk betelni vele. Baromi halkan sétáltunk már percek óta, de még egy őzt sem láttunk. Elég kételkedve álltunk a dologhoz, mondván lehet, aznap nem is találkozunk velük.

Ahogy teltek a percek, egyre inkább hozzászoktunk az erdő sajátos kis csendességéhez A madarak csiripeltek, lágy szellő fújt, ami a frissen zöldülő lombok illatát szállította felénk. A nap sugarai, fátyolként bújtak át a fölöttünk magasló fák ágai közt, és nyújtottak szemet gyönyörködtető látványt.

A teljes méretű képhez kattints ide

Sikerült egyre csendesebben lépkednünk, kikerülve az ősz maradványait, melyek hangos sercenéssel váltak porrá talpaink alatt ha véletlen ráléptünk.

Egyszer csak megtorpant túravezetőnk, majd kezeivel a földre mutatott, és alig hallgatóan közölte, hogy az bizony egy újabb őz nyom amit már láttunk kicsivel korábban, de ez konkrétan keresztezte utunkat, és követhető is volt. Így jött a döntés, hogy térjünk le a kijelölt ösvényről. Sűrű ágakon törtünk át, és vastagon lehullott levelek, valamint gallyak hangos reccsenése kísérték lépteinket. Valahogy sejthető volt, hogy így biztosan nem találkozunk semmivel, de azért mentünk még egy kicsit. Találtunk lyukat is a földben, ami vaddisznó nyomaira hasonlított, szóval inkább visszafordultunk eredeti utunkhoz. Megváltás volt kiérni a bokrok közül, és újra a csendet élvezni.

Találkoztunk emberekkel is, így kénytelenek voltunk még tovább haladni az ösvényen, végül megtorpantunk. Párom öccse épp egy őzzel szemezett, ami akár egy szobor úgy lemerevedett, és sötét szemeivel kíváncsian, és egyben félve kémlelt minket. Gyönyörű volt...

Mindenkinek, csak én nem láttam basszus. XD

Jöttek a sugdolózások, és próbálták betájolni nekem, hogy a két fa közt nézzem... Öhm... Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én ezen a napon imádtam ezt a mondatot. Egy bazi nagy erdő közepén, ahol vagy 10 millió fa... Nézzek el a két fa közt. Melyik kettő közt? :”D

Végül képen láthattam, valamint amikor elkezdtek szaladni – ugyanis kiderült, hogy voltak vagy hárman – akkor láttam a feneküket eltűnni két fa közt... XD

Mivel volt egy balra lévő elágazás, így arra vettük az irányt, hátha újra láthatjuk őket. Ahogy haladtunk, egyre többször bukkantak elő, majd tűntek el az erdő sűrűjében. Sikerült látnom is, meg fotózni is, de sajnos kevés volt a kamerám zoom-ja, de még párom telefonjáé is.

Ott a két fa közt tudjátok... :D

Végül vagy kétszer elsétált mellettünk egy nő két gyerekével, így biztosan elriadtak a közvetlen úgy 10 km-es körzetből, nem csak az őzek, de még a madarak is....

Gondoltuk ideje hazafelé indulni, ugyanis mér a nap is kezdett lemenni, mi pedig nem szerettünk volna sötétben az erdőt járni. Én mondtam a többieknek, hogy bár hosszú az út visszafelé, de inkább arra menjünk, viszont párom öccse meg volt róla győződve, hogy ha ismét balra megyünk, biztosan kifelé haladunk, ami logikus volt, csak arra még ő sem járt. Egy ideig még figyeltünk, hátha látunk valami mozgást, közben hülyéskedtünk egy csomót. Már majd le szakadt mindenki lába, és szomjasak is voltunk, szóval vártuk már a megváltó útszakaszt ahol az autók és buszok járnak.

Szép lassan haladtunk előre, egyre tovább az új ösvényen, míg nem újra láttunk egy őzet. Épp keresztbe szaladt előttünk, be egy másik ösvényre egy nagy fa mellett. Lassan és halkan közelítettünk hozzá, míg oda nem értünk. Párom húga hunyorogva állt meg – ő előrébb járt – és megszólalt, hogy az meg mégis mi ott a földön. Ahogy ezt kimondta, pont oda is értünk, a hangra pedig az a valami megmoccant, és ránk emelte démoni tekintetét.

- Bazd meg, az egy vaddisznó! - jött páromtól a megállapítás, ami akár egy hideg zuhany úgy ért. Egyből bevillant egy csomó dolog amit a vaddisznóval kapcsolatban hallottam, és az mind olyan történet volt, amiben nem kiscicaként dörgölőzik hozzád, és putyujgatod akár egy édes szőrpamacsot. Hanem agyaraival felhasítja a bőröd, széttép, és rosszabb esetben még úgy el is fertőződik a harapása, hogy bele halsz.

Sietve indultunk tovább, majd furcsa röfögő hangokat hallva balra néztünk, ahogy volt vagy 10-15 hatalmas disznó. Ha addig nem csúszott be eléggé a sportszelet senkinél akkor itt már biztosan. Siettünk tovább, majd lekanyarodtunk jobbra, egy még szarabb részre, ami már nem is ösvény volt igazság szerint, csak le volt taposva. Szerintem életemben nem féltem még így, egyből kapkodni kezdtem a levegőt, és úgy követtem a többieket. Próbáltam kissé visszább venni a félelmemből, és valami megnyugtatóra gondolni – Road, új albuma, minjárt koncert, jön a nyár, ittatavasznemtudommi... - Kissé sikerült is, erre párom húga hátranézett és ekkor hallottam... Ahogy az egyik megindul felénk hatalmas testével, és reng alatta a talaj, meg törnek az ágak... Na akkor már semmit nem segített az a sok pozitív terv amivel próbáltam nyugtatni magam, főleg mikor párom húga még bizonyította is, hogy elindult felénk az a benga nagy állat. A lábaimat alig bírtam használni, hirtelen kiment belőlük az erő, és remegni kezdtek térdeim. Nem futottunk, bár bennünk volt a késztetés, meg mindenki előre fordult, hogy lássa az a szerencsétlen mögöttünk, hogy leszarjuk, csak hagyjon békén. Végül csend lett. De mi mentünk tovább be az ismeretlenbe, a nap pedig egyre haloványabb fénnyel támogatta utunk. Jól belementünk a szarba – ahogy párom mondta – de legalább láttunk valami kerítést, meg épületet. Mentünk mint az őrült, közben párom próbált megtalálni minket google map-on, több kevesebb sikerrel. Végül mire eldöntöttük merre menjünk, bennem volt annyi lélekjelenlét, hogy felkapjak egy baromi nagy botot a földről. A veszély már távol volt, meg valljuk be mit segített volna egy hatalmas vaddisznó ellen egyetlen bot, de legalább megnyugtatott a tudat, hogy van valami a kezemben fényképezőn kívül.

Kis séta után fellélegezhettünk, ugyanis kijutottunk az erdőből méghozzá Debrecenbe a klinika könyékére, hol buszok is jártak, igaz elég szarul de legalább ott már biztonságban voltunk.

Így a végére egy kis tanulság. Szeresd és tiszteld a természetet, de mindig maradj az ösvényen, vagy a kijelölt útvonalon. Nézz utána minden veszélynek mielőtt elindulsz, hisz sosem tudhatod mikor kerülsz ilyen és hasonló helyzetbe. A buszmegállóban ücsörögve utána néztünk a csekély kis netünkkel, hogy a vaddisznók ebben az időszakban hozzák világra utódaikat. Ilyenkor még nagyobb a védelmező ösztöne ezeknek az állatoknak, és tízszer olyan veszélyesek. Nekünk isteni szerencsénk volt, hogy ösztönből, és kevéske állat ismeretből jó irányba indultunk, és nem rohantunk, illetve nem mutattuk ki a félelmünk akkora mértékben. Egy vadász ismerősünk szerint ha futottunk volna valószínűleg nagyobb eséllyel rohant volna tovább, és bajunk is eshetett volna, főleg, hogy valamelyik disznó pont egy gödörben feküdt, ami a szüléskor történik... Isteni szerencsénk volt, hogy épségben megúsztuk.

Főleg mint kiderült, a városban széttépett egy kutyát egy vaddisznó nem messze a lakott övezettől.

Másik tanulság, legyetek hangosak, őzt meg csak állatkertben nézzetek meg fotózzatok. :D

Kommentbe meg írjátok meg ha volt hasonló esetetek, vagy veszélyes kalandotok. A miénkre így visszagondolva már nevetve emlékszünk vissza, főleg, hogy mi valahogy mindig ilyen szitukba keveredünk... :D

 

 

Szerkesztő: Vampy | Oldal létrehozása: 2014. 03. 23. | Indulása: 2014. 07. 16. | Témája: Blog | Kódok: Linda design és Glamour factory  

wonderfullife2018.sosugary.org/index.php

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha